Policlinica Centrala Dr.Vlaescu

            POLICLINICA CENTRALA DR. VLAESCU SRL a fost infiintata in primavara anului 2002, in temeiul Legii 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si in acord cu Ordonanta Guvernului nr. 124/ 1998, privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale. Este inregistrata in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale (Certificat de inregistrare nr. 364804/2002), are ROF si ROI proprii.

           Actionarii policlinicii sunt Dr.Vlaescu Doina, medic primar ORL, cu experienta in specificul activitatilor medicale si psih. Dr. Florian Vlaescu, cu experienta atat in psihologia muncii industriale si organizationale (activitate si studii publicate privind motivatia comportamentului uman, resursele umane si factorii cresterii productivitatii muncii), cat si experienta administrarii, ca director executiv, a unor institutii precum Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj sau Directia de Munca si Protectie Sociala Dolj.

           Pana in anul 2007,inclusiv, policlinica a functionat in alt spatiu decat cel actual, unde a cunoscut o crestere accentuata atat sub aspectul calitatii si numarului de servicii furnizate, al personalului medical angajat cat si din punct de vedere financiar, fapt ce a facut ca ea sa se plaseze pe locul III pe judet in Topul Firmelor 2006, domeniul Sanatate, categoria Intreprinderi mici.

           Din anul 2008 si pana in prezent unitatea functioneaza in Bd. 1 Mai nr. 24 din Craiova, intr-un imobil modern de peste 550 mp.,cu toate utilitatile la parametrii ceruti, avand si curte cu spatii de parcare .

           Numarul specialitatilor prestatoare de servicii in relatia atat cu CAS Dolj, cat si cu CASMTCT Bucuresti (casa de asigurari de sanatate a transportatorilor) s-a marit considerabil, incluzand, alaturi de ORL, psihiatrie si laborator de analize medicale, noi specialitati : ortopedie, ginecologie, oncologie, neurologie, interne, radiologie, pediatrie, dermatologie, medicina muncii, psihologie.

           Actualmente in policlinica lucreaza peste 20 de medici in 14 specialitati medicale, 10 asistenti medicali si alt personal administrativ.

           Unitatea detine toate tipurile de autorizari prevazute de legislatia in vigoare pentru activitatile pe care le desfasoara, contracte de service si intretinere pentru aparatura medicala, asigurari ale cladirii, bunurilor si mijloacelor auto, asigurari de malpraxis pentru policlinica si personalul medical, serviciu de protectie si paza etc.

           Politica companiei a tintit intotdeauna cresterea calitatii serviciilor prestate, implementarea si mentinerea unui sistem de management al calitatii, conforme cerintelor standardului SR EN ISO 9001/2015 pentru specialitatile clinice. Activitatea laboratorului de analize medicale este acreditata Renar in acord cu standardul SR EN ISO 15189/2013.”.

           Strategia de dezvoltare a vizat dezvoltarea serviciilor medicale tip spitalizare de zi, unitatea detinand un bloc operator modern, dotat cu aparatura si instalatii medicale performante, destinat interventiilor chirurgicale in specialitatea ORL.

           Incepand cu luna mai 2013, Sectia de SPITALIZARE de ZI in specialitatea ORL, a unitatii noastre, are contract de prestari servicii pentru asiguratii CAS.

Doina si Forian Vlaescu