Radiologie

Program de lucru

  • Luni - Vineri: 8:00-20:00

Info și programări

  • 0251 415 604, tasta 1
  • receptie.vlaescu@yahoo.ro
radiologie digitala dr Vlaescu

Radiologie digitală

Radiografia digitală reprezintă o formă avansată de evaluare imagistică utilizând raze X (Röntgen), ce captează datele și le exportă imediat către un sistem informatic. Acest proces de obținere a imaginii se realizează cu ajutorul unui dispozitiv digital de captare a imaginii, fără a necesita o casetă intermediară sau developarea chimică a acesteia.

Beneficiile radiografiei digitale sunt considerabile. Îndepărtează nevoia de utilizare a filmelor radiologice convenționale și înlătură necesitatea procesului chimic de developare – două aspecte ce reduc timpul de procesare a imaginii radiologice și elimină necesitatea manevrării și prelucrării substanțelor chimice.

Se poate utiliza o doză de iradiere mai mică, cu obținerea unei imagini de contrast similar radiologiei convenționale cu film. Trebuie menționate și capacitatea de ajustare a imaginii în cazul subexpunerii sau supraexpunerii radiologice, precum și capacitatea de a îmbunătăți calitatea imaginii și de a o transfera digital.

Imaginile radiologice digitale pot fi transmise electronic cu ușurință, fără a se pierde din calitatea acestora. Modul de prezentare face accesibilă transportarea documentelor radiologice pe un dispozitiv portabil (CD, USB), ușurinând și distribuirea lor către unul sau mai mulți medici curanți.

Echipă

Medic Primar Radiologie Dr. Florentina Mitu
Medic Primar Radiologie
Medic Primar Radiologie Dr. Sorin Mitu-Marinescu
Medic Primar Radiologie
Asistent Radiologie As. Cîmpulungeanu Elena
Asistent Radiologie
Asistent Radiologie As. Răducu Florentina Daniela
Asistent Radiologie
Asistent Radiologie As. Cîrjan Liviu Cristian
Asistent Radiologie