Spital ORL

Spital ORL dr Vlaescu

Chirurgie ORL

Compartimentul de chirurgie ORL este organizat ca o structură de spitalizare de zi în specialitatea ORL și asigură servicii medicale de tip spitalicesc pentru următoarele tipuri de intervenții medicale: adenoidectomie, adenoidectomie cu tonsilectomie, tonsilectomie, septoplastie – rezecție cu repoziție septală, reducție turbinară, antrostomie maxilară, frenotomie sublinguală, excizie chist sebaceu, cura chirurgicală a othematomului, tratamentul chirurgical al sinechiei septoturbionare, tratamentul chirurgical al traumatismelor ORL, polipectomia endonazală, excizia formațiunii tumorale superficiale cap-gât, și altele. Unele dintre intervenții îi permit pacientului să opteze între anestezia locală și cea generală.
După intervenție, pacientul este ținut sub observație în salonul ATI postoperator până la finele aceleiași zile, după care este externată.
Persoanele care beneficiază de spitalizare de zi vor beneficia totodată și de celelalte servicii medicale furnizate de cabinetele clinice, de serviciile de radiologie-imagistică sau cele ale laboratorul de analize medicale.
Programarea la intervenția chirurgicală se face în urma consultului ORL!

ATI

Structura de spitalizare de zi în specialitatea ORL ocupă întregul ultim nivel al imobilului, unde sunt amenajate:
– 1 salon de spitalizare de zi cu 2 paturi;
– 1 salon de spitalizare de zi cu 1 pat;
– 1 salon ATI , postperator, cu 2 paturi.

Saloanele cu paturi au fost amenajate cu mobilier constând din paturi, noptiere, dulapuri, birouri, mese, TV, aer condiționat, frigider. Pe lângă cele trei saloane există: o sală de intervenții chirurgicale organizată cu respectarea prevederilor legale în vigoare, prevăzută cu filtru, spălător și cameră de sterilizare, vestiare, magazii/depozite materiale, wc pacienți s.a.
Unitatea beneficiază de dotări medicale noi, care poartă marca CE și sunt conforme cu prevederile Ordinului MS nr. 1500/2009, pentru postul de lucru de anestezie în blocul operator și pentru salonul cu paturi de supraveghere postanestezică.
Salonul ATI postoperator are în dotare: sursă de oxigen, sursă de aspirație, aparat de ventilație mecanică, aparatură pentru supraveghere pacient (monitor funcții vitale), materiale sanitare necesare accesului căilor aeriene superioare, echipamente pentru aspirație, materiale sanitare necesare accesului vascular și perfuziei endovenoase, defibrilator și echipament de transport al pacienților.
Sala de operație are în dotare atât echipamente generale necesare anesteziei (prize oxigen, aspirație, N2O, mijloace de telecomunicație, podea antistatică, sistem antipoluare) cât și aparatură medicală și materiale sanitare specifice: aparat de anestezie, aparatură pentru supraveghere pacient și a aparatului de anestezie (monitorizare), echipamente și materiale sanitare necesare accesului căilor aeriene superioare, echipamente pentru aspirație, materiale sanitare necesare accesului vascular și perfuziei endovenoase, defibrilator, echipament de transport al pacienților.
De asemenea, dispunem de aparatură și dotări specifice investigațiilor și intervențiilor ORL, precum aparat radio-chirurgical (radiofrecvență Ellman), sistem video-rino-laringoscopic Storz, sistem microdebrider Storz, scaun ORL, truse chirurgicale pentru intervențiile specifice, etc.

Echipă

Medic Primar ORL Dr. Doina Vlăescu
Medic Primar ORL
Medic Specialist ORL Dr. Alexandru Vlăescu
Medic Specialist ORL
Medic Specialist ORL Dr. Andreea Vlăescu
Medic Specialist ORL
Medic Primar ATI Dr. Luminița Chiuțu
Medic Primar ATI
Asistent Bloc Operator As. Alexandra Ciută
Asistent Bloc Operator
Asistent Bloc Operator As. Nicoleta Totoianu
Asistent Bloc Operator
Asistent ATI Denicu Mădălina
Asistent ATI